Tuesday, November 3, 2009

B.D.Ö. Virtuaalmuuseum KUKU Kuldplaat 3.oktoober 1993


KUKU raadiol oli kunagi väga popp Eesti lugude edetabelisaade "Tagumine paar välja" kus üle Eesti erinevad kohalikud raadiod võtsid vastu kuulajate poolthääli lugudele.
Läbi aegade jaamad küll veidi vaheldusid kui näiteks aastal 1995 osalesid tabeli kokkupanemisel Raadio Kuku, Tartu Kuku, Mulgi Kuku, Järva Kuku, Hiiu Raadio, Valga Raadio, Kagu Raadio, Pärnu Päikeseraadio ja Kuma Raadio kuulajad.

Tabeleid võib isegi veel netist leida:).

Osade lugude puhul kippus aga nii minema, et nad ei tahtnudki tabelist lahkuda. Nende jaoks kehtestati ajaline piir, milleks oli mälu järgi 12 nädalat. Pärast seda kuulutati lugu uhkelt kuldlauluks ja tõsteti ametlikult tabelist välja, et ka teised lood saaksid hingamisruumi.
Heavy Metal Nonstopiga juhtus just nii. Kui lugusid oli piisav arv, korraldati Linnahallis mastaapne gaala, kus jagati Kuldplaate. See toimus 3.oktoobril 1993. Need olid pronksipuruga värvitud vinüülsinkud, mis kenasti klaasi alla raamitud. Linnalegend räägib, et kuskil Balti jaama kandis tahetud õhtuhämaruses Vennaskonna kuldplaat pättide poolt jõuga ära võtta. KULDplaat ju ikkagi ... .
Auhindu andsid üle toonased (ja osalt ka praegused) saatejuhid.
B.D.Ö. puhul olid nendeks Onu Raivo ja Peeter Oja. B.D.Ö. ise esitas oma värske kuldlaulu ka laval. Lemo vehkis trummipulkadega, Ints mängis kitarri, Alo sünti ja Petuke bassi. See oli ka esimene kord kui B.D.Ö. fono pealt esines.

Ly tegi meist palju pilte, millest valik asub siin:

No comments:

Post a Comment